Noppaperhosen tuotteet

Noppaperhosen korttivalikoima on monipuolistunut pelien jäädessä tuotannosta pois, sillä pelien kortit ovat siirtyneet teemakortteina muiden korttien joukkoon.

Sivun lopussa on pdf-tiedostona myös maksuttomia Noppaperhosen kortteja.


Arvoituksia-kortit

Hinta 75 €

Sisältää yleisimpiä arvoituksia. Arvoitukset ovat osa suomalaista katoavaa kansanperinnettä. Hyvää mielen harjoitusta, muistia aktivoiva ja keskustelua herättävä.

Kolmessa korttinipussa on jokaisessa 14 arvoitusta kysymyksineen ja vastauksineen. Kahdessa korttinipussa on vanhoja, perinteisiä arvoituksia, ensimmäisessä korttinipussa leikitellään sanoilla. Kysymykset ja vastaukset ovat peräkkäisillä korteilla.

A5-kokoiset, pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kartonkikortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla. Kortteja on helppo käyttää ja isokokoinen teksti lisää luettavuutta.


Elämänhistoriani-kortit

Hinta 45 €

Sisältää 26 kysymystä aikuisille, jotka johdattelevat keskusteluun sekä omasta elämästä kertomiseen ja muisteluun. Omien elämänvaiheiden läpikäyminen vahvistaa oman elämän merkityksellisyyttä. Valmiit kysymykset antavat hyviä keskustelunaiheita vuorovaikutuksen lisäämiseksi.

A5-kokoiset, pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kartonkikortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla. Kortteja on helppo käyttää ja isokokoinen teksti lisää luettavuutta.Jumppakortit

Hinta 65 €

Sisältää kolme tuolijumppaa; perusjumpan, pipojumpan ja sanomalehtijumpan. Näiden korttien avulla saa järjestettyä helposti jumppahetken, ilman suurempia etukäteisvalmisteluja. Jokainen jumppaaja
voi jumpata liikkeet läpi toimintakykynsä mukaisesti. Vaikka toimintakyky olisi heikko, jumpparyhmään kuuluminen voi jo piristää.

Helppokäyttöisissä korteissa on kuvan lisäksi ohjeistava teksti. Jokaisessa jumpassa on 12 erilaista liikettä. Kortit antavat ohjaajille kätevän työkalun erilaisiin jumppahetkiin.

A5-kokoiset, pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kartonkikortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla.


Kuva-arvoituksia -kortit

Hinta 80 €

Sisältää 5 erilaista kuva-arvoitusta, jotka paljastuvat sivu sivulta vähitellen, kuvien tullessa näkyviin palojen alta. Paljastuvia kuvan osia voi yrittää kuvailla ja arvailla. Kortit testaavat havannointi- ja hahmottamiskykyä. Kun kuva paljastuu, siitä voidaan myös kertoa erilaisia asioita tai muistella siihen liittyviä asioita, mikäli ne liittyvät omaan elämään jollakin tavalla.

Pintalaminoidut, isot A4-kokoiset, kulmistaan pyöristetyt kortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla. Käytön helpottamiseksi jokainen yksittäinen kuvasarja on omassa avainrenkaassaan.Kuvakortteja maaseudulta

Hinta 75 €

Sisältää 85 kpl kuvakortteja suomalaisen maaseudun maisemista, eläimistä ja elämästä. Kortteja voi käyttää havainnointi-, tarinointi- ja muisteluvälineenä. Vanhemmalle sukupolvelle kortit toimivat myös aktivoivana elementtinä, jolloin kuvien kautta voidaan muistella omaa elämää. Kun vanhus ei enää itse pääse ulos tai luontoon, kuvakorttien avulla voidaan palauttaa mieliin monia asioita luonnosta ja maaseudulta.

Hyvä työväline vanhustyöhön, erityisryhmille, kouluihin sekä myös maahanmuuttajille. Kuvien kautta tulee maiseman lisäksi esille myös suomalaisen maaseudun kulttuuria.

Vaikka kuvakorteissa on mukana kuvien selitykset, olisi hyvä antaa kuvien tulkitsijan kertoa vapaasti oma näkemys ilman ennakkotutustumista kuvien selityksiin. Jos jotain asiaa ei kuvista tunnisteta, selitteestä voi aina tarkistaa, mistä on kyse.

Kortit ovat A5-kokoisia kulmistaan pyöristettyjä kartonkikortteja, joissa on laminoitu pinta. Kuvista on mukana lyhyet selitykset.


Luontovisa-kortit

Hinta 75 €

Luontovisa-kortit toimivat hauskana tietovisana, jossa voi pärjätä myös arvaamalla. Kortit aktivoivat muistia ja lisäävät myös tietoa luonnosta tai voivat jopa herättää kiinnostusta luontoon. Kahdessa korttinipussa on Suomen luontoon liittyviä kysymyksiä kahdella vastausvaihtoehdolla. Molemmissa korttinipuissa on 22 kysymystä vastauksineen. Kysymyskortteihin on etsitty myös erikoisen nimisiä suomalaisia kasveja ja eläimiä, joiden tunnistamista testataan.

A5-kokoiset pintalaminoidut kortit on kiinnitetty toisiiinsa avainrenkaalla.


Metsäretki-kortit

Hinta 60 €

Mielikuvajumppakortit.

Jumppakortteja on 3 erilaista nippua ja jokaisessa korttinipussa on 10 liikunnallista, luontoon liittyvää jumppaliikettä. Jokaisessa korttinipussa on eri kehon osiin kohdistettuja jumppaliikkeitä, jotka yhdistyvät mielikuviin metsässä liikkumisesta. Luontoon liittyvien mielikuvien avulla jumppahetkestä saa mielenkiintoisen ja rentouttavan hetken, jolloin voi myös jutella luonnosta ja luontokokemuksista jumppaamisen aikana.

A5-kokoiset pintalaminoidut kortit on kiinnitetty toisiiinsa avainrenkaalla.


Sana & Kuvaparit -kortit

Hinta 50 €

Sana & Kuvaparit -korteissa yhdistellään sanoja ja kuvia yhdyssanoiksi. Testaa hauskalla tavalla kuvan ja sanan hahmottamista yhdyssanaksi, mukava havannointi- ja hahmottamisharjoitus. Kuvakortteihin etsitään ja sovitellaan sopivia sanoja pikkukorteista, jotta saadaan muodostettua järkeviä yhdyssanoja.

Sisältää 20 kpl A5-kokoisia pintalaminoituja, kulmistaan pyöristettyjä kartonkikuvakortteja sekä 20 kpl 16 x 4,5 cm kokoisia sanakortteja.


Sananlaskuja-kortit

Hinta 75 €

Sisältää yleisimpiä sananlaskuja. Hyvää mielen harjoitusta ja muistia aktivoiva. Sananlaskujen kautta voi viritä myös elettyyn elämään liittyviä asioita keskusteltavaksi, kun mietitään sitä, missä tilanteessa mikäkin sananlasku on opittu tai kuultu. Sananlaskut kuuluvat myös katoavaan suomalaiseen kansanperinteeseen.

Kolmessa korttinipussa on jokaisessa 14 sananlaskua kysymyksineen ja vastauksineen. Kysymykset ja vastaukset ovat peräkkäisillä korteilla. A5-kokoiset, pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kartonkikortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla. Kortteja on helppo käsitellä ja isokokoinen teksti lisää luettavuutta.


Sanojen hahmottaminen -kortit

Hinta 75 €

Kysymyskorteissa etsitään ryhmään kuulumattomia sanoja. Korttien sisältö keskittyy sanojen hahmottamiseen toisistaan. Sanavaihtoehtoja on neljä, josta yksi ei kuulu joukkoon. Korttiryhmiä on kolme, jokaisessa korttinipussa on 13 erilaista sanatehtävää vastauksineen. Hyvän hahmottamisharjoituksen lisäksi kortit voivat herättää myös keskustelua, etenkin silloin, kun erilaiseksi sanaksi löydetään eri vaihtoehto kuin mitä vastauskortti tarjoaa. Osa erilaisista sanoista on helppo tunnistaa, osa saattaa vaatia jo pidempää miettimistä.

A5-kokoiset, pintalaminoidut, kulmistaan pyöristetyt kortit on kiinnitetty toisiinsa avainrenkaalla.


Rikkaampi, rakkaampi arki -kirja / Marjukka Kotkajuuri

Noppaperhosen yhteistyökumppani, Ukinkontin Marjukka Kotkajuuri on
kirjoittanut kirjan Rikkaampi rakkaampi arki. Kirja on suunnattu
hoivakodissa asuvien ikäihmisten hoitajille, mutta myös esimiehet, alan
opiskelijat ja muiden hoiva-alojen henkilöstö hyötyvät kirjasta.

Kirjassa käsitellään ikääntyvän asukkaan päivää ja arjen tavallisia
tilanteita pohtien, miten rakennetaan asukkaalle hänen näköisensä ja
oloisensa mielekäs arki. Kirja antaa paljon ideoita toiminnallisten
hetkien suunnitteluun sekä yhteiseen tekemiseen ja olemiseen.

Kirja on A4 -kokoinen, wiresidottu ja sivuja kirjassa on 204. Kirjan hinta on 48 €.

Kirjan tilaukset 040 358 4202 / Marjukka Kotkajuuri tai marjukka.ukinkontti@gmail.com. Lisää tietoa kirjasta löytyy sivuilta www.ukinkontti.fi

Noppaperhosen tuotevalikoimassa ei ole enää pelejä, mutta vanhuksille suunnattuja, kotimaisia pelejä ja palapelejä löytyy Ukinkontin valikoimista www.ukinkontti.fi


Noppaperhosen maksuttomat kortit

Lataa pdf ja tulosta halutessasi arkit väritulostimella. Leikkaa arkit kahtia, pienennä hiukan valkoista reunaa ja laminoi, niin saat korteista kestäviä, jolloin niihin voi tarvittaessa kirjoittaa myös pyyhittävällä tussilla. Laminoidut kortit on myös helppo puhdistaa eri käyttäjien välillä. Ethän muokkaa korttien ulkoasua millään tavoin. Jos pdf ei aukea, ota yhteyttä, niin lähetän tiedoston sähköpostitse.