Luontoaiheinen piirros tilaustyönä + esimerkkitöitä

Teen luontoaiheisia piirroksia kartongille tilaustöinä. Alla muutamia esimerkkejä.

Voit tilata käsintehdyn piirroksen haluamallasi aiheella. Voit myös tilata työn, joka suunnitellaan tarkasti toiveitasi vastaavaksi. Luontoaiheisen piirroksen takana voi olla myös tarina tai eläimiin liittyvää symboliikkaa. Piirrokseen voi sisällyttää myös maisemaa. Kysy, millainen työ voidaan toteuttaa, sillä kysely ja mahdollisen työn tarkastelu eivät vielä sitouta työn tilaamiseen. Aihe tulee olla kuitenkin käsintehtynä toteutettavissa.

Tilaamasi työ voidaan tehdä kartongille esimerkiksi lyijykynällä tai hiilellä. Enimmäkseen olen tehnyt lyijykynäpiirroksia, joissa työn jälki voi olla hyvinkin tarkkaa. Työn valmistumisen aika voi vaihdella työstä, työhön kuuluvasta suunnittelusta, työtilanteesta ja työn hyväksyttämisestä riippuen parista viikosta muutamaan viikkoon. Työn toteutustapa ja -aika sekä hinta voidaan sopia tilausvaiheessa ennen työn aloittamista. Tarkka etukäteen annettu hinta edellyttää selkeää työnkuvaa ja työhön mahdollisesti liittyvän materiaalin etukäteistarkastelua. Annettuun hintaan lasketaan mukaan toimitusmaksu. Mikäli haluat piirroksen toimitettavaksi kotiin, hintaan lisätään postin kotiinkuljetuksen lisämaksu. Lue tilaus- ja toimitusehdot ennen työn tilaamista.

Piirroksen koko kartongille voi olla esim. noin 20 x 30 cm, 30 x 40 cm tai pienempikin. Työt eivät sisällä kehystämistä, jos haluat tehdä tilaustyöstä taulun. Vaikka kartonkipohja ei ole suuri, annettujen kokojen mukaisesta piirroksesta saa esimerkiksi paspartuuri pahvin kanssa kehystettynä jo hyvän kokoisen taulun. Hiilityöt voin tehdä esim. 30 x 40 cm tai 40 x 50 cm kokoon elävänmallinpaperille tai ruskealle rullapaperille.

Jos päätät tilata työn, saat ensimmäisen kuvan piirroksen luonnosvaiheesta sähköpostiisi, jolloin voit vielä vaikuttaa työn ulkoasuun. Valmis piirros voidaan lähettää sinulle, kun olet hyväksynyt lopullisen työn ja suorituksesta on esittää kuitti tai suoritus näkyy tilillä. Pienet tilaustyöt eivät edellytä sitouttavaa aloittamismaksua. Jos haluat työn isompaan kokoon, siitä voidaan neuvotella. Tilaustyön käyttö kaupallisessa tarkoituksessa edellyttää aina molemminpuolista sopimista ja siitä on hyvä sopia jo tilausvaiheessa ennen hinnoittelua.


ESIMERKKITÖITÄ

Alla olevat työt eivät ole myytävinä, mutta näistä näkee tekijän käden jäljen. Etusivulla oleva kuva hirvestä on yksi esimerkki lyijykynällä tehdystä piirroksesta. Klikkaa alla olevia kuvia, niin ne avautuvat näytölle suurempina.


"Aasi ja varis"

Lyijykynäpiirros

"Ukonsieni"

Lyijykynäpiirros

"Käpy"

Lyijykynäpiirros

"Lumileopardi"

Hiilipiirros

"Kuiva oksa"

Hiilipiirros

"Odottelija"

Piirroksen ääriviivat tussilla

ja väritys puuväreillä.